Še vedno oklevate z nakupom e-Bralnika?

Tudi v Sloveniji e-Bralniki postopoma, a vztrajno, preplavljajo potrošniški trg in tako vedno bolj nadomeščajo konvencionalne tiskane knjige, zato bomo tokrat predstavili nekaj razlogov za nakup le-teh.

Eden izmBralnik-na-plažied razlogov za nakup e-Bralnika je vsekakor dejstvo, da je mogoče na eden e-Bralnik naložiti tudi tisoč e-Knjig. Tako se nam poraja vprašanje, ali res še vedno želimo nositi težke knjige, učbenike in zapiske s seboj, ko gremo recimo na morje ali poslovno potovanje? Prav tako lahko klasično knjigo izgubimo ali jo uničimo, e-Knjigo pa lahko vedno znova in znova naložimo preko spleta.

Marsikdo je še vedno mnenja, da se lahko učinkovito podčrtuje in piše zapiske le na papirnati zvezek ali knjigo, a to ne drži. Veliko naprednejših e-Bralnikov omogoča podčrtovanje, pisanje beležk, označevanje besed in tudi izvoz le-teh na računalnik. Se je tudi vam že kdaj zgodilo, da ste med branjem knjige našli zanimiv rek, povezavo, skratka kaj zelo zanimivega, a tega niste mogli podčrtati, saj knjiga ni bila vaša? E-Bralnik vam to omogoča.

Ena izmed mnogih prednosti e-Knjig je tudi ta, da so e-Knjige ponavadi cenejše kot klasične knjige. Tako lahko za kakovosten strokovni učbenik v tujini odštejete tudi do 100 EUR, medtem, ko za digitalno različico istega učbenika recimo 30-40 EUR. Zakaj bi torej plačevali več?

Zanimivo je tudi dejstvo, da se količine kakovostnih e-Knjig, tako kot v tujini, tudi v Sloveniji, povečujejo iz dneva v dan, saj vedno več znanih pisateljev izdaja svoja avtorska dela tudi v e-oblikah.

Prav tako je danes postala izbira e-Bralnikov res pestra, kar omogoča, da lahko vsakdo najde nekaj zase, konkurenčne pa so postale tudi cene e-Bralnikov (npr. že za dobrih 100 EUR lahko dobite zelo soliden e-Ink bralnik ICARUS Illumina HD).

“Res je, da imajo klasične knjige svoj čar in, da elektronski papir tega nikoli ne bo nadomestil, a nesporno dejstvo je, da mobilni in digitalni način življenja počasi (želeli ali ne) postaja nuja za vsakogar.”

Avatar

Navdušenec nad tehnologijo in še posebej nad e-branjem. Več kot 15 let aktiven na področju razvoja programske opreme, digitalnega marketinga, spletne prodaje, bloger in še marsikaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.