Korak 3: Prijava računalnika v račun Adobe ID

Za branje in prenašanje zaščitenih DRM knjig v programu Adobe Digital Editions, se morate najprej prijaviti v vaš Adobe ID račun. Postopek prijave in avtoriziranja računalnika si lahko ogledate v tem vodiču.


1. KORAK: Odprite program Adobe Digital Editions (na kratko ADE) na vašem računalniku. Ko je program odprt, v orodni vrstici zgoraj levo kliknite na možnost »Help« in nato »Authorize Computer«:

ade-help

2. KORAK: Kliknite na padajoči meni zraven napisa eBook Vendor (klik na puščico navzdol) in kliknite na prvo možnost »Adobe ID«:

ade-authorize

3. KORAK: Vpišite vaše vpisne podatke za račun Adobe ID (elektronski naslov in geslo, ki ste ga uporabili pri registraciji računa Adobe ID). Ko ste vaše podatke vpisali, kliknite na gumb »Authorize«:

ade-prijava

Po uspešnem avtoriziranju računalnika, se vam pojavi okno:

ade-uspesna-avtorizacija

4. KORAK: Kliknite gumb »OK« in postopek prijave v Adobe ID je končan. Sedaj lahko v program prenašate zaščitene e-knjige iz Biblosa in drugih knjigarn.

Svojo avtorizacijo lahko preverite, tako da kliknete na opcijo »Help« ter nato kliknete opcijo »Authorization Information«:

ade-preverjanje-avtorizacije

Če ste pravilno vnesli vaše podatke, vam program napiše, da je računalnik že avtoriziran in vam spodaj navede pod katerim Adobe ID:

ade-avtoriziran-racunalnik


AVTORIZACIJA E-BRALNIKA:

Pri prenosu e-knjig iz programa ADE na e-bralnik ali drugo napravo za branje e-knjig, je pomembno, da ste tudi v tej napravi prijavljeni v račun Adobe ID z istimi vpisnimi podatki kot na računalniku!

Avtorizacija vašega e-bralnika poteka na skoraj identičen način kot avtorizacija računalnika. Vse kar morate storiti, je povezati vaš e-bralnik z računalnikom preko priloženega USB kabla ter odpreti program Adobe Digital Editions na računalniku.

Vaš e-bralnik se prikaže na levi strani programa pod opcijo “Devices”. Najprej kliknite na ime vašega bralnika (v našem primeru je to Cybook):

ade-cybook

S tem, ko ste kliknili na vaš e-bralnik, se je v programu prikazala celotna zbirka knjig, ki so na bralniku, hkrati pa ste aktivirali nastavitve e-bralnika, s katerimi boste lahko avtorizirali vaš e-bralnik. To storite tako, da kliknete na ikono desno od opcije “Devices” in nato kliknete na “Authorize Device” :

V račun Adobe ID se lahko prijavi do največ 6 naprav hkrati (3 mobilne  naprave in 3  računalniki). Ko je to število preseženo, prijava ni več mogoča

OPOMBA: V primeru, da je vaš e-bralnik že uspešno avtoriziran, je ta opcija onemogočena. Če niste prepričani, da je avtoriziran z istim uporabniškim imenom ter geslom kot na računalniku, lahko izberete možnost “Device Authorization Information” ter preverite uporabniški račun, s katerim je avtoriziran. Lahko pa tudi izberete opcijo “Erase Device Authorization” in preventivno vaš e-bralnik ponovno avtorizirate.

Ko kliknete na opcijo “Authorize Device”, se prikaže pojavno okno, v katerem kliknete na gumb “Authorize Device”:

ade-avtorizacija-cybook

Ko ste to storili in je vaša avtorizacija bila uspešna, se prikaže pojavno okno, kjer kliknete na opcijo “OK”:

ade-avtorizacija-cybook-uspesna

Vaš e-bralnik je sedaj uspešno avtoriziran in pripravljen za branje zaščitenih e-knjig.


VIDEO NAVODILA


POGOSTE TEŽAVE

1. Ne morem odpreti knjig, ki sem si jih izposodil/a iz Biblosa.

V primeru, da vam z avtorizacijo preko računa Adobe ID ne deluje izposoja knjig preko sistema Biblos, se lahko poskusite v program ADE avtorizirat preko Biblosovega računa “InkBOOK”, in sicer tako, da:

  • V 2. koraku namesto vendorja Adobe ID, izberete vendor “InkBOOK”.
  • V 3. koraku vpišete vaše prijavne podatke za vpis v Biblos (akronim knjižnice + vpisna številka in geslo ali podatki Biblos računa).
  • Vsi ostali koraki so enaki kot v zgornjem vodiču

2. Knjigo iz Biblosa lahko berem na osebnem računalniku, na bralniku pa ne.

Po naših podatkih je najpogostejša rešitev nadgradnje bralnikove programske opreme. Prav tako včasih pomaga ponovni zagon e-bralnika in/ali ponovna avtorizacija e-bralnika v DRM.


Vsi postopki

Korak 1: Registracija računa Adobe ID
Korak 2: Namestitev programa Adobe Digital Editions
Korak 3: Prijava računalnika v račun Adobe ID
Korak 4: Prijava e-bralnika v račun Adobe ID
Korak 5: Prenos e-knjige na računalnik in e-bralnik

Avatar

Navdušenec nad tehnologijo in še posebej nad e-branjem. Več kot 15 let aktiven na področju razvoja programske opreme, digitalnega marketinga, spletne prodaje, bloger in še marsikaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.