Korak 2: Namestitev programa Adobe Digital Editions

Program Adobe Digital Editions (na kratko ADE) je brezplačni program za branje e-knjig. V njem si lahko ustvarite zbirko e-knjig, ki jih lahko prenašate tudi na e-bralnike. Predvsem služi za odpiranje zaščitenih e-knjig (npr. iz Biblosa).


Za prenos programa Adobe Digital Editions pojdite na naslednjo povezavo: http://www.adobe.com/solutions/ebook/digital-editions/download.html

Izberite ustrezno verzijo programa, glede na to kateri operacijski sistem uporabljate (Windows ali Macintosh). V veliki večini primerov je uporabljen operacijski sistem Windows.

Kliknite na modro obarvano besedilo za prenos programa:

 

ade-prenos

 

Ko se prenos konča, kliknite na namestitveno datoteko s končnico .exe:

 

ade installer

 

V brskalniku Google Chrome boste  prenešeno datoteko našli na levi spodnji strani brskalnika, v brskalniku Mozilla Firefox pa pod prenosi (ikona puščice navzdol, zgoraj desno na brskalniku). Privzeto mesto na računalniku, kamor se običajno datoteke shranijo, je mapa “Prenosi” ali “Downloads”.

Pred pričetkom namestitve programa, vas operacijski sistem Windows običajno vpraša, če želite zagnati datoteko. Kliknite na opcijo »Zaženi«. Prične se postopek namestitve. Najprej se pojavi okno s pogoji programa, s katerimi se morate strinjati, če želite nadaljevati z namestitvijo. Polje “I accept the terms of the License Agreement” označite s kljukico, tako da kliknete v prazni kvadratek levo od besedila in nato kliknite »Next«:

ade-pogoji

Na naslednjem koraku izberite komponente, ki jih želite namestiti. Svetujemo vam, da pustite obkljukane vse opcije (kot je prikazano na spodnji sliki) in na tem koraku ne spreminjate ničesar. Kliknite na opcijo »Next«:

ade-shortcuts

V tem koraku izberete lokacijo, kamor želite namestiti program. Svetujemo, da pustite kar privzeto lokacijo, ki jo je program sam določil in na tem koraku kliknite samo na opcijo »Install«:

ade-destinacija

Ko program konča z namestitvijo, kliknite na opcijo »Close«.

Program Adobe Digital Editions je sedaj nameščen na vašem računalniku. Najhitreje boste do njega dostopili kar preko bližnjice, ki se je samodejno ustvarila na vašem namizju:

ade-namizje

– Imate težavo?

Sporočite nam in potrudili se bomo, da vam pomagamo.


 

Vsi postopki

Korak 1: Registracija računa Adobe ID
Korak 2: Namestitev programa Adobe Digital Editions
Korak 3: Prijava računalnika v račun Adobe ID
Korak 4: Prijava e-bralnika v račun Adobe ID
Korak 5: Prenos e-knjige na računalnik in e-bralnik

Avatar

Navdušenec nad tehnologijo in še posebej nad e-branjem. Več kot 15 let aktiven na področju razvoja programske opreme, digitalnega marketinga, spletne prodaje, bloger in še marsikaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.