7 razlogov zakaj uporabljati tablico v poslovne namene

Tablični računalniki so v poslovni in zasebni rabi vse bolj uveljavljeni in se s svojo zmogljivostjo zlahka kosajo tudi s prenosnim računalnikom. Prepustite se mobilnosti sodobne tehnologije in naj svet postane vaša pisarna.

1.) Internet – vedno z vami

Sodobna tehnologija vam omogoča, da si z zakupom primernega paketa pri mobilnem operaterju zagotovite internet povsod, kjer ga boste potrebovali. LTE/4G omrežje, ki ga podpira večina sodobnih tablic, vam bo omogočila hitro in kvalitetno uporabo interneta. Ob mobilnem internetu je v sodobnem svetu široko razvejana mreža Wi-Fi, ki vam bo zagotovila internet v skoraj vseh hotelih, barih in drugih javnih prostorih. Tako ne boste več omejeni na štiri stene in se boste lahko brez skrbi odpravili na počitnice, saj bo tablica in s tem tudi internet, vedno z vami.

Tehnologija LTE ponuja hitrejši prenos podatkov in krajše odzivne čase kakor predhodnik 3G (teoretično tudi do 10x)

2.) Nepogrešljiva e-pošta

Ob navalu elektronske pošte se navadna pošta ali »snail mail« vse bolj postavlja na stranski tir. V bistvu s standarno pošto večinoma prihajajo samo še položnice in časopis. Vso dogajanje je postavljeno v virtualni svet in vi ste tam. Z uporabo tablice bo vaša e-pošta vedno pravočasno prebrana in primerno odgovorjena. Tablice imajo preglednejšo tipkovnico in predvsem večji zaslon v primerjavi z mobilnimi telefoni, kar vam olajša odgovarjanje na pomembna poslovna sporočila.

Raziskava Osterman Research je pokazala, da je v letošnjem letu kar 90% poslovnežev uporabljalo e-pošto pogosteje kakor prejšno leto. Več informacij o raziskavah lahko preberete tukaj ali tukaj


Čeprav obstaja veliko sodobnejših načinov, je e-pošta še vedno najpogostejši način komunikacije v poslovnem svetu


3.) Idealna za poslovne popotnike

Potujete z letalom, vlakom ali uporabljate javni prevoz? Tablice so z dizajnom in tehnologijo postale priljubljen in pomemben pripomoček pri potovanju. Zdaj lahko med letom ali vožnjo prebirate in urejate dokumente in  se pripravite na pomemben sestanek, za kar v pisarni velikokrat zmanjka časa. Vzdržljiva baterija vam bo omogočila brezskrbno uporabo do nekaj ur, kar bo dovolj, da se kvalitetno pripravite na srečanje po prihodu. Poleg visoke zmogljivosti in tehnologije, ki vam jo tablice omogočajo je tukaj še njihov dizajn. Priročna tablica ne zahteva dodatnega kovčka ali omembe vrednega prostora za shranjevanje. Spravite jo lahko že v večji žep in jo imate vedno na dosegu, ko jo potrebujete.

Tablični računalniki so kot neke vrste mini prenosniki, ki so poleg zmogljivosti zelo lahki, zato jih lahko uporabljamo kjerkoli in kadarkoli.

4.) Veliko sestankujete?

Pozabite na goro map in dokumentov na mizah med sestankom. Ali tudi vi iščete in brskate po vseh dokumentih, da lahko sledite podatkom in predstavitvam? To je preteklost. Z uporabo tablice zgolj vpišete iskano besedo v iskalnik in pred vami se bo po le nekaj klikih pojavilo iskano besedilo. Sledite predstavitvam in vsebini sestanka s tablico in si v njo zapisujte povzetke in sklepe. Tako bo vsebina sestanka vključno z vašimi zapiski shranjena in na razpolago v hipu, vi pa dokumentov nikoli več ne boste založili.

Tablični računalnik: Nepogrešljiv spremljevalec na sestankih

Tablični računalnik je lahko na sestankih nepogrešljiv spremljevalec

Čeprav se v realnosti za resno delo še vedno najbolje izkažejo pravi prenosni računalniki, se proizvajalci tabličnih računalnikov k temu zelo hitro približujejo iz dneva v dan. Ne samo, da se tabličnim računalnikom izboljšujejo strojne in programske karakteristike, vedno več je tudi načinov uporabe, ki postajajo inovativni in presenetljivo koristni. Tako lahko pri nekaterih modelih tablični računalnik namestite na tipkovnico ali pa na t.i. delovno postajo (ang. docking station) s katero si razširite diskovni prostor in baterijo. Potem je tu še priklop brezžičnih tipkovnic, mišk, zvočnikov, slušalke in še mnogo več.

Lenovo Yoga

Zanimiv primer hibrida med prenosnikom in tabličnim računalnikom je Lenovo Yoga 300, katere tipkovnica sicer ni odstranljiva je pa vrtljiva za 360°.

5.) Pripravljeni tudi v zasebnem življenju

Čas preživet v krogu najbližjih je neprecenljiv. Ostanite z družino ob večerji ali se podajte na izlet brez skrbi. S tablico bo tudi med vikendi in v nujnih primerih vsa pisarna z vami. Na preglednih tipkovnicah in z visoko zmogljivo programsko opremo ter širokim zaslonom bodo dokumenti hitro urejeni ali preverjeni, pošta pregledana ter poslana primerno in v hipu, vi pa se boste lahko posvetili pomembnejšim zadevam. Naj vas uspešno poslovno življenje ne prikrajša za trenutke, ki jih ni mogoče zavrteti nazaj.

6.) Ko so možgani na »on«,  vklopite tudi svojo tablico

Se tudi vam pogosto dogaja, da vas med prostim časom prešine ideja, ki bi jo radi zabeležili, pa ugotovite, da nimate ničesar ob sebi? To bo z uporabo tabličnega računalnika preteklost. Uporabite jo kot beležko, shranite vanjo svoje ideje, zamisli in se brezskrbno prepustite oblikovanju idej kjerkoli že boste. Naj vas »brainstorming« ne preseneti. Morda bo prav ta ideja zaživela in vam še izboljšala poslovanje.

Tablica je vedno pri roki

Tablični računalnik se vklopi v nekaj sekundah kar omogoča, da lahko vaše ideje zapišete takoj.

7.) Nepogrešljive aplikacije

Danes si skoraj ne predstavljamo več dneva brez uporabe sodobnih aplikacij, ki nam jih ponuja tehnologija. Prenešene na tablico bodo še dostopnejše. Poslovanje s tujino zahteva usklajevanje in sestanke tudi v virtualnem svetu in aplikacije kot je Skype vam na tablici  to omogočajo kvalitetno in hitro. Sprednja kamera in wi-fi ali LTE omrežje vam omogoča, da boste vzpostavili stik s partnerji tudi na terenu. Bodite vedno tam, kjer so vaše stranke in poslovni partnerji. Ujemite zanimivo fotografijo in jo delite na socialnih omrežjih. Naj se vedno dogaja, bodite aktivni. Z uporabo tablice bo življenje v poslovnem svetu poenostavljeno, rezultati pa vidni že po prvih minutah uporabe.

Platforma Android Google Play trenutno ponuja že neverjetnih 1.8 milijona aplikacij.

Med tem ko platforma Android Google Play trenutno ponuja že neverjetnih 1.8 milijona aplikacij, lahko na tablične računalnike z operacijskim sistemom Windows namestite vse programe, ki ste jih vajeni iz vaših osebnih računalnikov

Ne zamudite

Želite prejemati brezplačne eVsebine opisane na BLOG-u?

[smlsubform prepend=”” showname=true nametxt=”Ime:” nameholder=”Vaše ime…” emailtxt=”E-pošta:” emailholder=”Vaša e-pošta…” showsubmit=true submittxt=”Submit” jsthanks=false thankyou=”Zahvaljujemo se vam za vaše zaupanje.”]

Avatar

Navdušenec nad tehnologijo in še posebej nad e-branjem. Več kot 15 let aktiven na področju razvoja programske opreme, digitalnega marketinga, spletne prodaje, bloger in še marsikaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.